Holland slog Rumænien 3-0 for at gå videre til kvartfinalen

Det hollandske hold besejrede Rumænien 3-0 i ottendedelsfinalen af ​​Europa Cup 2024 og gik med succes videre til kvartfinalerne. I denne kamp blev det hollandske hold ledet af Cody Gakpo og Donyell Malen, hvilket viste stor styrke. Midtvejs i første halvleg åbnede Gakpo scoringen med et kraftfuldt skud, hans tredje mål i turneringen. Som angriber for Liverpool blev hans enestående præstation et højdepunkt for det hollandske hold. Under kampen var tribunerne fyldt med fans iført orange køb fodboldtrøjer , som ydede entusiastisk støtte til det hollandske hold.

På trods af at de gik glip af flere chancer for at udbygge deres føring, inklusive en smal sejr fra kaptajn Virgil van Dijk, forbedrede Holland sig markant i gruppespillet, efter at have lidt et 3-2-nederlag. Holland dominerede kampen og tog 22 skud og 6 af dem på mål, mens Rumænien kun havde 5 skud og 1 af dem på mål. Holland klarede sig også godt med hensyn til boldkontrol og afleveringer, førende det rumænske hold i pasningssuccesrate 430-184 og kontrollerede tempoet i spillet det meste af tiden.

Selvom Rumænien havde overtaget og kontrollerede bolden i de første 15 minutter, tog Holland gradvist kontrol over spillet. Selvom der var flere muligheder for at udbygge føringen, var det hollandske hold ikke effektive foran målet. Det var ikke før et flot løb af Gakpo, der skabte Donyel Mullens andet mål, at stillingen var åben. Stemningen på stadion var entusiastisk, med fans, der stolt viste deres Holland trøje 2024 og jublede over holdets sejr. Med denne enestående præstation blev Gakpo en af ​​turneringens topscorer sammen med tyske Jamal Musiala, Georgi Mikutadze og slovakiske Ivan Schranz.

Gakpo udtrykte tilfredshed med holdets præstation og understregede, at det var et stærkt svar på det tidligere nederlag. “Dette er vores svar på vores sidste præstation – fantastisk spil, flotte mål, vi spillede fantastisk fodbold,” sagde Gakpo.

Efter Tyrkiet besejrede Østrig med 2-1, skal Holland møde Tyrkiet i kvartfinalen. Malen modtog bolden i pausetiden, driblede ind i straffesparksfeltet og sikkert forbi den rumænske målmand Nita til sit andet mål. Den omfattende sejr signalerede, at Holland var klar til et afgørende øjeblik i turneringen.