Odegaard er ude på grund af en skade, Arsenal står over for en nøgletest i sæsonen

Arsenal-anfører Martin Odegaard bliver ude i mindst tre uger på grund af en skade i den norske landsholdskamp, ​​hvilket uden tvivl er et hårdt slag for Arsenal.

I UEFA Nations League mod Østrig tidligere på ugen blev Odegaard skadet i kampen og blev fundet at forlade banen med krykker efter kampen. Han vendte straks tilbage til London for en detaljeret undersøgelse. De foreløbige resultater viste, at hans ankel ikke var brækket, men den norske landsholdslæge sagde, at Odegaards restitutionstid kan tage flere uger eller endda længere. Hvis yderligere undersøgelse finder et brud, kan hans skadestid overstige seks uger.

Odegaards skade sætter Arsenal i et dilemma i næste kamp, ​​især i North London-derbyet mod Tottenham Hotspur i weekenden, vil midtbanespilleren gå glip af kampen. Arsenal trøje mister ikke kun Odegaard i denne nøgleduel, men midtbanespilleren Declan Rice er suspenderet på grund af et rødt kort i kampen mod Brighton, og nyindkøbet Mikel Merino er heller ikke i stand til at spille på grund af en skade. Dette gør Arsenals midtbanemandskab særligt stramt.

Odegaards betydning for Arsenal er indlysende. Sidste sæson spillede han 48 gange i alle turneringer, bidrog med 11 mål og 11 assists og var holdets nøglearrangør og offensive igangsætter. I begyndelsen af ​​denne sæson hjalp han også Arsenal med at komme godt fra start. Holdet besejrede Wolves og Aston Villa successivt og vandt to kampe og uafgjort en kamp i de første tre ligakampe. Hans fravær vil dog få Arsenal til at stå over for større udfordringer i de næste par kampe.

I de næste tre uger skal Arsenal stå over for en række svære kampe. Udover derbyet med Tottenham vil de også udfordre Atalanta på udebane i Champions League næste torsdag, efterfulgt af en nøglekamp mod den forsvarende Premier League-mester Manchester City. Derefter skal Arsenal også møde League Cup mod Bolton, Premier League-kampen mod Leicester City og Champions League mod Paris Saint-Germain. I så tæt et program vil Odegaards fravær utvivlsomt give store udfordringer for holdets taktiske arrangement og mandskabsindsættelse.

Selvom Odegaards skade ikke involverer et brud, er restitutionsperioden stadig en usikker faktor, som kræver, at cheftræner Mikel Arteta er mere forsigtig i sin opstilling i de kommende uger børn fodboldsæt. Holdets præstationer i denne periode vil have en væsentlig indflydelse på hele sæsonens trend, især i den to-line kamp i Premier League og Champions League.

Arsenal gennemgår en kritisk fase i begyndelsen af ​​sæsonen. Hvordan man håndterer de udfordringer, som fraværet af den centrale midtbanespiller medfører, vil direkte teste holdets dybde og taktiske fleksibilitet. De fremtidige kampe bliver en hård prøve for Arsenal. Arteta og hans spillere skal justere deres status så hurtigt som muligt, overvinde vanskeligheder og stræbe efter bedre sæsonresultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *